БЛОГ

HTML елементи, тагови и атрибути

Као што је објашњено у прошлом чланку, HTML елементи чине базичну структуру веб странице. Ови елементи су смештени унутар угластих заграда. Многе HTML ознаке имају одговарајуће завршне или затварајуће тагове. Постоје такође и самозатварајући тагови који то немају. Ми ћемо разговарати о свим овим ознакама у овом чланку, али прво морате разумети како оне функционишу.

(више…)

Како постати веб девелопер: шта је веб-сајт?

Да би одговорили на питање како постати веб девелопер, морамо знати шта је веб-сајт. Веб-сајт или веб-локација јесте ваше место на интернету и састоји од једне или више веб страница. Веб страницу можемо дефинисати као, па рецимо,  документ састављен од текста, слика, видео снимака, музике..- хипермедија. Веб-сајт је паметан начин да представите и објавите Urbi et Orbi себе или своју фирму преко интернета, било када, у било ком делу света. Замислите сајт као излог у којем приказујете све оно што сматрате битним за Ваше посетиоце, јер је важно да они добију информације које желе на најлакши начин.

(више…)

Шта је SEO и зашто је неопходан?

Многи блогери и власници сајтова знају како да блогују и воде свој сајт, знају и да SEO има огроман значај за успех њиховог онлајн пословања, али их технички аспекти оптимизације за претраживаче увек из неког разлога обесхрабре. Никако да буду начисто са тим шта је заправо SEO.

(више…)

Шта је Web дизајн? Због чега је важан за Web Development?

Веб дизајн је уметност планирања и уређења садржаја на веб локацији тако да се може делити и приступати на мрежи са светом. Комбинација естетских и функционалних елемената, веб дизајн је оно што одређује изглед веб странице – као што су њене боје, фонтови и графика – као и обликовање структуре сајта и корисничког доживљаја.

(више…)

Да ли је потребан пост јер грех не улази на уста…

…него излази из уста.

Питање колико тешко, јер војује с разумом, толико и трагично, јер наслућује понор безверја. Пост као установа и начин спасења данас је заборављен. У овом чланку осврнућу се на једну тешку заблуду, поред многих у арсеналу српског корпуса, коју као истину представљају они који пост негирају. Аргумент су речи Христове из Матејевог јеванђеља: „…слушајте и разумите, не погани човека што улази у уста, него, што излази из уста, то погани човека.“ О жалосним и трагичним последицама ове заблуде прочитајте у наставку.

ОПШИРНИЈЕ
Srbi i Deda Mraz

Празновање Нове године – да или не?

Празновање нове године представља само последицу, пројаву оне тихе чежње као  сталне потребе за празником, а то никако није само потреба за пуким слављењем. Зато човек у празник, у празновање тако приљежно уткаје своје целокупно схватање свог битија њима изражавајући смисао и циљ свога живота. А празници су, као све друго, или празници светлости или антипразници. Због тога ћу вам понудити неколико речи о празновању новогодишње – најлуђе ноћи која је Србима у данима испирања мозгова наметнута од… па знате већ кога..и његових сабораца после Другог светског рата. Не само православним Србима. Овај чланак је намењен свима, римокатолицима, муслиманима, осталим такође. Свима којим је слављење оваквог антипразника названог „Нова година“ на саблазан.

(више…)

Џони Мичел: где почети

О Џони Мичел, генијалној и несхваћеној кантауторки чија је песма „Woodstock“ обележила читаву генерацију; О несталном и бурном карактеру натопљеним тихом и потмулом патњом; О давању ћерке на усвајање и пламеним љубавним аферама.

(више…)