Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени

Објави Душко

андроид телефон

Замислите ситуацију да седите у кући неког ко не жели да ви знате лозинку његове Wi Fi мреже. Па вам онда он, јелте, укуцава шифру, све се кријући од вас.

Мисли, сиромах, да сте управо изашли из пелена и да не знате готово ништа. Авај, постоји једноставан начин да му ту строго чувану шифру провалите. Што је још боље, потпуно је легалан, мада је питање колико је моралан. Па, како ћемо то урадити? Прво и основно, морате имати смарт телефон најмање андроид верзије 10 или новији. Старији телефони се морају рутовати о чему нећемо данас овде. 

www.duskovokic.com - Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени - андроид телефон

➪➪➪ Како видети лозинку Wi Fi мреже на лаптоп рачунару

Корак први: уђимо у Wi Fi подешавања нашег телефона

Водите рачуна да кораци на вашем телефону могу бити мало другачији, али само мало, нијансе. 

Тапните на Settings>Network & Internet (Подешавања-Мрежа и интернет). Пронађите иконицу 

WiFi испод које је исписан назив мреже на коју сте управо накачени. Тапните на њу. 

 

Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени - андроид телефон
Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени - андроид телефон

Корак 2: Пронађите лозинку

Сада сте ушли у Вајфај подешавања. Скролујте доле до опције „Сачуване мреже (Saved Networks)“ и додирните је. Изаберите мрежу чију лозинку желите да откријете и тапните на њу. Затим изаберите „Дели (Share)“ дугме. Након тога унесите пин, лозинку или отисак прста за ваш телефон. Појавиће се QR код и испод њега ће такође бити исписана лозинка мреже. То је то. Остаје само још да посматрамо чуђење стипсе која није желела да нам саопшти лозинку.

➪➪➪ Злонамерни софтвер – Како се одбранити

Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени - андроид телефон
Како видети лозинку Wi Fi мреже на коју сте накачени - андроид телефон

 

Закључак

Постоји још много начина, лакших и тежих, да сазнате заборављену лозинку или ону коју вам је неко други укуцао у ваш андроид уређај. Андроид лозинке смешта у root делу, стога вам треба новији уређај.
Ако свакодневно користите Андроид уређај, има толико лозинки које треба памтити. Ове лозинке долазе из ваших разних апликација за друштвене мреже, е-поште, месечних претплата, има их на десетине које морамо пратити свакодневно.
Како би олакшали себи, неки људи употребљавају исту лозинку за све своје налоге како би поједноставили ствари. Ово је грозна идеја. Ако хакер икада пронађе једну од ваших лозинки, лако ће моћи упасти у све ваше налоге. А да не спомињемо да су Андроид уређаји пуно отворенији од рецимо iOS-а или неког другог затворенијег екосастава. Они који то раде могли би се изложити сигурносним ризицима.
Због тога би било добро да размислите о неком менаџеру лозинки. Помоћи ће вам да се лакше организујете и будете сигурнији.

Категорије: Рачунарство

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

.copyright.pull-right { display: none; }