Шта је SEO и зашто је неопходан?

Објави Душко

Многи блогери и власници сајтова знају како да блогују и воде свој сајт, знају и да SEO има огроман значај за успех њиховог онлајн пословања, али их технички аспекти оптимизације за претраживаче увек из неког разлога обесхрабре. Никако да буду начисто са тим шта је заправо SEO.

Иако се на први поглед чини да је SEO баук, то није тако. Међутим, начин на који нам га представљају није прилагођен “обичном” читаоцу. Због тога је створена аверзија према овој оптимизацији.

Шта је SEO и зашто је неопходан?

Шта је SEO?

SEO је прилагођавање сајта и његовог садржаја за интернет претраживаче. Циљ SEO оптимизације је повећање посећености страна путем органске претраге, а не плаћених огласа. Начин на који креирате и организујете садржај свог сајта мора задовољити захтеве претраживача.

С друге стране, претраживачи своје захтеве одређују у циљу пружања што релевантнијих и веродостојнијих информација корисницима интернета. Што више будете водили рачуна о томе да својим читаоцима обезбедите јасне и концизне информације, Google ће вас наградити бољом позицијом на листи претраге.

Због чега је SEO неопходан?

Постоји много разлога због којх људи покрећу блогове. Једни желе да поделе своје знање, други да зараде, трећи да повећају саобраћај ка свом сајту. Било који разлог да је у питању, успех ће зависити од публике, односно броја читалаца. А чак половина саобраћаја долази нам са претраживача и баш је због тога SEO неопходан. По многим критеријумима можете имати сјајан блог, али ако га нико не чита исто је као да водите дневник.

Почетничка грешка многих блогера, без обзира на нишу, јесте мишљење да је потребно објављивати што више прилога за блог на недељном нивоу.

Сматрају да ће се читаоци напросто појавити на њиховом блогу само ако објављују много садржаја. Овако нешто је заправо бесмислено. Резон да је у блоговању квантитет испред квалитета јесте пут ка неуспеху. Ако нико не реагује након 5 прилога, зашто бисте веровали да ће ситуација бити другачија након још 10?

Како доћи до публике?

Важно је да знате и да се резултати SEO оптимизације неће осетити два дана након што оптимизујете свој сајт. Претраживачима треба више од месец дана да индексирају нове податке и параметре са вашег сајта, зато је важно да будете стрпљиви

Сада кад знате готово све, јавите нам се да речи преточимо у дела. Ми ћемо Вам помоћи да унапредите Ваше онлајн присуство а тиме и проширите обим и исплативост Вашег бизниса.

Категорије: Web дизајн

0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

.copyright.pull-right { display: none; }