Пекмез од шљива – направите стварно добар пекмез

www.duskovokic.com - Пекмез од шљива

Шљиве

Шљиве су код нас честе, има их на претек, многе расту поред кућа и у двориштима. Оно што памтим из свог детињства, између осталог, јесте пекмез од шљива. Постоје разни рецепти. Ја ћу вам сада написати како су моји стари то радили, а затим ћу то упоредити са оним како ми то учимо децу у школи у нашим кабинетима.

(више…)

Пекмез – како направити заиста добар пекмез

Пекмез баке Дваучетири

Пребирајући ових дана по старим и заборављеним стварима на тавану, а у потрази за неким старим рецептима за пекмез, које су ту таложене годинама, као неки неми сведоци времена, набасах на подебео смотуљак од неког везеног платна.

(више…)

Пилав – Како скувати заиста добар пилав

Детаљно упутство…

…нарочито погодно за младе домаћице. Како припремити намирнице и како, корак по корак, скувати укусан пилав. Како сачувати пилав да остане топао до употребе. Зашто не користити вегету. На крају, како декорисати и служити пилав.

(више…)

Свадба, свадба, …

www.duskovokic.com - Свадба

Колико смо пута били позвани на свадбени ручак? Колико смо пута и сами учествовали у његовом организовању? Знате оно, седну будући супружници, њихови родитељи и још по неко, изваде се листови папира па се онда праве спискови.

(више…)

Храна са душом у земљи са душом

„Има земаља које данима чувају своје тајне од путника и не показују му ништа осим своје спољашности, а онда му, одједном, баце кључ и кажу му да иде куда жели и види све што може. Таква је ова земља“, написала је о Србији Ребека Вест у свом путопису Црно јагње и сиви соко…

(више…)

Магични свет вина

Три рецепта за кувано вино са раскошним аромама

Ако се овом пићу приступи као ономе што треба да буде, а то је топао коктел од вина који не трпи лоше састојке, отвара се широко поље за уживање у препознатљивим зимским аромама

(више…)

Шопска салата – порекло назива популарне салате

Шопска салата је једна од оних освежавајућих салата у којој сте сигурно небројено пута уживали. Када конобар почне да набраја многобројне салате са јеловника, сигурно се често брзо одлучите за њу без размишљања.

(више…)
.copyright.pull-right { display: none; }