HTML елементи, тагови и атрибути

Као што је објашњено у прошлом чланку, HTML елементи чине базичну структуру веб странице. Ови елементи су смештени унутар угластих заграда. Многе HTML ознаке имају одговарајуће завршне или затварајуће тагове. Постоје такође и самозатварајући тагови који то немају. Ми ћемо разговарати о свим овим ознакама у овом чланку, али прво морате разумети како оне функционишу.

(више…)

Како постати веб девелопер: шта је веб-сајт?

Да би одговорили на питање како постати веб девелопер, морамо знати шта је веб-сајт. Веб-сајт или веб-локација јесте ваше место на интернету и састоји од једне или више веб страница. Веб страницу можемо дефинисати као, па рецимо,  документ састављен од текста, слика, видео снимака, музике..- хипермедија. Веб-сајт је паметан начин да представите и објавите Urbi et Orbi себе или своју фирму преко интернета, било када, у било ком делу света. Замислите сајт као излог у којем приказујете све оно што сматрате битним за Ваше посетиоце, јер је важно да они добију информације које желе на најлакши начин.

(више…)

Шта је SEO и зашто је неопходан?

Многи блогери и власници сајтова знају како да блогују и воде свој сајт, знају и да SEO има огроман значај за успех њиховог онлајн пословања, али их технички аспекти оптимизације за претраживаче увек из неког разлога обесхрабре. Никако да буду начисто са тим шта је заправо SEO.

(више…)

Шта је Web дизајн? Због чега је важан за Web Development?

Веб дизајн је уметност планирања и уређења садржаја на веб локацији тако да се може делити и приступати на мрежи са светом. Комбинација естетских и функционалних елемената, веб дизајн је оно што одређује изглед веб странице – као што су њене боје, фонтови и графика – као и обликовање структуре сајта и корисничког доживљаја.

(више…)